Zorgverzekering

folders praktijkVergoeding diabetici en reumapatiënten:
In de praktijk zijn behandelingen mogelijk voor alle risicovoeten waaronder voor diabetici en reumapatiënten. Wellicht wordt deze behandeling vergoed door de zorgketengroep of door uw zorgverzekeraar.

Wanneer u als diabetes patiënt in aanmerking wilt komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgverzekering is het belangrijk dat u eerst naar uw huisarts gaat. De praktijkondersteuner van de huisarts bepaald de Simms classificatie welke belangrijk is voor uw vergoeding.

De Simms-classificatie is een risico-inventarisatie die in kaart brengt welke risico’s
de patiënt loopt op het mogelijk ontstaan van een uclus.

Door op onderstaande link te klikken krijgt u een overzicht van de zorgverzekeraars met de daarbij behorende vergoeding voor de behandeling bij de pedicure.
De vergoeding is namelijk afhankelijk van de verzekering en/of aanvullend pakket wat u bij de zorgverzekeraar heeft afgesloten. U kunt dus ook altijd contact opnemen met uw zorgverzekeringsmaatschappij voor meer informatie.

Ook voor overige vergoedingen bij medische voetverzorging: Klik op: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/pedicure.aspx

Vergoeding schimmeldiagnostiek:
Het onderzoek bestaat uit 2 delen:
één deel voor het onderzoek en één deel voor afname biopt & behandelplan.
De kosten voor het laboratoriumonderzoek In het St. Radboudziekenhuis te Nijmegen wordt vergoedt door uw ziektekostenverzekering tenzij het eigen risico nog niet is voldaan.
De kosten voor afname biopt betaald u aan de pedicure; deze kosten komen niet in aanmerking voor vergoeding.