Het is Winter

banner-winter-177x104-A-met-tweening

Warme winter!

Waar de winter verschijnt, verdwijnen de voeten in warme sokken, stevige schoenen en laarzen. Maar goed ingepakte voeten vragen ook om goede voetverzorging. Laat ze door mij verwennen met een heerlijk voetmassage.

En wist u dat goed schoeisel niet alleen helpt tegen de winterse kou. Het voorkomt ook voetproblemen. Mensen vergeten wel eens dat slecht passende schoenen de belangrijkste oorzaak zijn van voetklachten. Ik adviseer u graag over en de aanschaf van (sport- en wandel)schoenen.

Laat uw voeten deze winter niet in de kou staan, maak snel een afspraak: info@medischevoetzorgheerhugowaard.nl

Wintertips voor uw voeten:
– Verwar koude voeten niet met wintervoeten. Koude voeten kunnen te maken hebben met een gebrek aan beweging. Het belangrijkst is om te zorgen voor een goede bloedcirculatie.Bij wintervoeten is sprake van, vaak pijnlijke, rode bultjes aan de voeten die ontstaan doordat bloedvaten zich slecht aanpassen aan de temperatuurschommelingen door het verschil tussen binnen- en buitentemperaturen. Voorkom wintervoeten: zorg dat uw voeten warm en droog blijven. Draag leren schoenen met rubberen zolen en wollen sokken, zorg dat uw voeten niet te strak in uw schoenen zitten, verwarm uw voeten niet direct aan een warmtebron (zoals verwarming of kachel) en crème uw voeten dagelijks in met een vette crème.

– Om voetproblemen en blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste (sport)schoenen draagt. De pedicure verzorgt uw voeten en kan u adviseren over uw schoenkeuze.

Advies bij wintertenen:
– Wisselbaden………Niet echt voetenbadjes, maar met de douchekop, afwisselend koud en warm. Afsluitend met warm.
– Gebruik Abroflor gel van VSM