Risicovoeten

De Medisch Pedicure is bevoegd om alle risicovoeten te behandelen.
risicovoeten kunnen ontstaan t.g.v.:

– reuma
– diabetes mellitus
– spasticiteit
– ouderdom en
– verwaarlozing.

Ook heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagel regulatie & -reparatie en anti-druk technieken. Deze specialisaties vergroten de behandelmogelijkheden van complexe voet- & nagelproblematiek.
Uiteraard werkt de medisch pedicure volgens vastgestelde richtlijnen en verwijst zo nodig door naar andere disciplines zoals: huisarts, behandelend specialist, podotherapeut en orthopedisch schoenmaker.

Een oncologisch voetzorgverlener (OVV) verleent voetzorg aan kankerpatiënten. Hij/zij is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen (mits de situatie dat toelaat) en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam zoals: de behandelend arts/oncoloog of oncologisch verpleegkundige. Het doel is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund.

Op ZorgWijzer vindt u informatie over de vergoeding van voetzorg uit de basis- en aanvullende zorgverzekering in 2015, bijvoorbeeld bij diabetes of reuma:
http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure